Halálra késeltek egy igazgatóhelyettest Szlovákiában, a támadót agyonlőtték

Többeket – köztük diákokat – is megsebesített a ruttkai alapiskola egy volt diákja. Iskolai dolgozókat, valamint diákokat késelt meg, az igazgatóhelyettes a támadás során életét vesztette. A támadót a rendőrök agyonlőtték.

Branislav Gröhling szlovák oktatásügyi miniszter szerint a ruttkai iskolában történt tragikus esemény miatt tárgyalniuk kell az iskolák igazgatóival és fenntartóival a biztonság fokozásáról. „Az iskolának garantálnia kell a gyermekek és a tanárok biztonságát.” – mondta Gröhling. Ezenkívül őszinte részvétet nyilvánított az érintetteknek, annak a reményének is hangot adva, hogy a sérültek mielőbb felépülnek.

3 felnőttet és egy gyereket láttak el a helyszínen a mentők, majd a turócszentmártoni kórházba szállították a sérülteket. Egy nőnek nyílt seb volt a mellkasán, két férfinek a lába, a gyereknek pedig szintén a mellkasa sérült meg. A másik, nyaki sérülést szenvedett gyereket a tűzoltók szállították ugyanabba a kórházba.

Az incidens során rendőrök is megsérültek a lepattanó golyóktól. „Figyelembe kell venni, hogy specifikus helyzetről van szó, a rendőröket kiképzik erre.” – mondta Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány. Közölte, hogy a sérült rendőröket ellátták, sérüléseik nem életveszélyesek.

Az előzetes értesülések szerint a támadó egyedül volt. A ruttkai (Vrútky) közös igazgatású iskola egykori tanulója egy 22 éves turócszentmártoni férfi, akinek feltehetőleg mentális problémái is lehettek. „Az incidenst nem tudják bosszúként értelmezni, vagy valamilyen korábbi eseménnyel összekapcsolni. Az indítékot valószínűleg a nyomozásnak kell feltárnia.” – mondta Branislav Zacharides, a város polgármestere.

A férfi akkor késelhette meg az igazgatóhelyettest, amikor az megpróbálta útját állni, hogy bejusson az iskolába. Ezután beszaladt egy osztályba, ahol többeket megsebesített, majd menekülőre fogta. A kiérkező rendőrök megpróbálták útját állni, de mivel nem volt hajlandó együttműködni, kénytelenek voltak lelőni.

Forrás: bumm.sk, tasr, topky.sk, aktuality.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek