Hamran szigorú fellépést ígér az egészségügyi dolgozókra támadókkal szemben

Vasárnaptól a szlovák rendőrség szigorúbban lép fel azokkal a személyekkel szemben, akik verbális, illetve fizikai támadást követnek el az egészségügyi dolgozók, valamint az oltó- és tesztelőpontokon dolgozókkal szemben – ígérte Hamran István országos rendőrfőkapitány csacai sajtótájékoztatóján vasárnap.

Hamran szerint a támadók között van egy bizonyos réteg, akik állandó inzultusokat követnek el az egészségügyi dolgozókkal szemben, és akik úgy tűnik, szervezett csoportként működnek. A megbízott rendőrfőkapitány ezért külön munkacsoportot hoz létre, valamint az ügyben tárgyalásokat is kezdeményez az igazságügyi minisztériumnál. „Az emberek egy szűk csoportja határtalannak értelmezi a demokráciát. A jogaikat igyekeznek érvényesíteni, de mintha elfeledkeztek volna a kötelességeikről, amelyek a demokráciában mindenkire vonatkoznak” – mondta. Hozzátette: várhatóan emelkedik majd a szabálysértésért járó pénzbírságok összege, valamint megemlítette az ezzel kapcsolatos új tényállások bevezetését.

Azokban a régiókban, ahol gyakran támadnak egészségügyi dolgozókra, a rendőrség megerősíti egységeit. Hamran nem zárta ki azt sem, hogy szükség esetén specializált erőket vezényeljenek a helyszínre. Elmondta, elsőként Zsolna megye oltópontjain növelik a rendőri ellenőrzések intenzitását.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek