Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Háromszáz programot kínál idén a Savaria Történelmi Karnevál

25 helyszínen lesznek látványos programok a Savaria Történelmi Karneválon

Huszonöt helyszínen háromszáz programot kínál Szombathelyen augusztus 24. és 27. között a 22. Savaria Történelmi Karnevál, amely Közép-Európa legnagyobb historikus fesztiválja – közölék az MTI-vel a rendezvénysorozat szervezői.

 

A római kori harcászatot és katonaéletet megidéző legionárius csapatok, a rettenthetetlen gladiátorok, a fegyvereikkel mesterien vívó középkori lovagok, valamint az őseink életmódját és harcászatát megidéző magyar hagyományőrzők korhű jelmezeket öltve szórakoztatják és tanítják a karneválozókat – olvasható a közleményben.

 

Legionáriusok (Fotó: Facebook/ Savaria Történelmi Karnevál)

 

Karneválnak – amely a szervezők becslése szerint négy nap alatt 100-120 ezer nézőt vonz a városba – legnagyobb látványossága minden évben a péntek és szombat esti fáklyás felvonulás, mely során több száz jelmezes vonul végig a belváros utcáin. A résztvevők tógát-tunikát öltve, római polgárként kapcsolódnak be a karneváli forgatagba.

 

Római kori életkép (Fotó: Facebook/ Savaria Történelmi Karnevál)

 

A programajánló szerint a széles zenei kínálat mellett ismeretbővítő és szórakoztató előadások, autentikus életmód-bemutatók, gyermekprogramok, orientális táncbemutatók kínálnak gazdag választékot. A legkisebbeket egy varázslatos világ várja a Kalandvárban, mesékkel, bábelőadásokkal, gólyalábasokkal, karneváli mini-felvonulással, kishuszárokkal.

 

Kovácsműhely (Fotó: Facebook/ Savaria Történelmi Karnevál)

 

Várja a látogatókat a Borok Utcája, a Sörtér és az Öreg Város Vásárának kínálata is – áll a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. közleményében.

 

Forrás: MTI

Nyitókép:  Jelmezes bemutató a Karneválon (Fotó: programturizmus.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!

 

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek