Haščák „szponzori támogatást” akart küldeni a rács mögül az ilavai börtönnek

A Penta pénzügyi csoport társtulajdonosa, Jaroslav Haščák – akit január elején engedtek ki a vizsgálati fogságból – 50-100 ezer eurót akart ajándékozni az ilavai börtönnek. A pénzt például új ágyneműk, matracok, pokrócok és számítógépek vásárlására szánta volna.

A fegyház igazgatója elutasította a pénzt, és egyúttal jelentette a történteket a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségnek (NAKA).

Egyelőre nem világos, hogy Haščák pusztán jótékonykodni akart vagy az új felszerelés vásárlása által jobb körülményeket akart magának teremteni a cellájában.

A lap úgy tudja, Haščák egy héttel azt követően, hogy letartóztatták, levelet írt az ilavai börtön igazgatójának, amelyben találkozót kért tőle. Erre a gyanúsítottaknak és az elítélteknek is joguk van, a kérelmet azonban alaposan meg kell indokolni.

Az igazgató később találkozott vele, és elmagyarázta neki, hogy nem lenne etikus, ha pénzt fogadna el egy gyanúsítottól, aki az ő által vezetett börtönben van fogva tartva.

A Penta társtulajdonosának jogi képviselője, Martin Škubla hangsúlyozta, a fogva tartottak és a fegyház közti kommunikációt szolgálati titoktartás védi, ezért azt, hogy az kérelemről szóló információ megjelent a médiában, a személyi jogok durva megsértésének tartják.

Jaroslav Haščák ellen korrupciós bűncselekmények és pénzmosás ügyében indult büntetőeljárás.

Forrás: DenníkN/parameter.sk

 

V4 Panoráma | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek