Hatmilliárd dollár értékű dollárkötvényt bocsátott ki Kína

Avatar

Hatmilliárd dollár értékű dollárkötvényt bocsátott ki Kína, melyeket most első alkalommal amerikai befektetőknek kínált. Kína ezzel 2017 óta ötödik alkalommal bocsát ki idegen devizában denominált kötvényt – ezek közül négy alkalommal dollárban, egyszer pedig euróban.

Az 1,25 milliárd dollár értékben kibocsátott hároméves papír kamatfelára 25 bázisponttal, a 2,25 milliárd dollár értékben kibocsátott ötévesé 30 bázisponttal, a kétmilliárd dollár értékben kibocsátott tízévesé 50 bázisponttal és az 500 millió dollár értékben kibocsátott harmincévesé 80 bázisponttal haladja meg a hasonló futamidejű amerikai államkötvény hozamát.

A nagyon erős túljegyzés mellett kibocsátott kötvények négy különböző lejárata közül a legnépszerűbbnek a hosszabb lejáratúak bizonyultak a befektetők körében.

A november 3-án esedékes amerikai elnökválasztás előtt csupán néhány héttel, szerdán megvalósuló kibocsátás annak ellenére is lezajlott, hogy a viharos amerikai-kínai viszonyban a héten tovább éleződtek a feszültségek. Az amerikai külügyminisztérium sajtóértesülések szerint szerdán javaslatot terjesztett elő arra, hogy az amerikai kormányzat feketelistára helyezze az Alibaba kínai e-kereskedelmi óriáscég pénzügyi ágazataként működő Ant Groupot.


Hasonló cikkek