Hibrid Ferrari SF90 Stradale

Hat évet kellett várnunk az újabb hibrid Ferrari érkezésére, ám a jelek szerint nagyon is megérte.

Az elmúlt hetekben több alkalommal is lencsevégre kapták már a tesztelés alatt álló hibrid-hajtású modellt, ám a vastag álcafólia és lepel nem tette lehetővé, hogy megnézzük, pontosan mivel is lesz dolgunk. Ma ilyen problémánk már nincs, a Ferrari hivatalosan is bemutatta a sportautót, amely hat évvel a LaFerrari debütálása után ismét hibrid hajtásláncot kapott.

Az olasz gyártó az autó bemutatásával egy időben azt is megerősítette, hogy a Ferrari történetének legerősebb modellje készült most el. A plug-in hibrid rendszerrel szerelt autó nevében szereplő SF90-ből a rajongók számára az is egyértelművé válhat, hogy kapcsolat van az autó és a Forma-1 között, és valóban így van, hiszen az elnevezés ezúttal is a Scuderia Ferrari 90. évfordulójára utal.

A márka történetének első plug-in hibrid hajtáslánccal kínált modelljét az “extrém” jelzővel illette a gyártó, majd hozzátették, akárcsak korábban, most is erős a kapocs a közúti és a versenyspecifikus F1-es modell között, ugyanis a száguldó cirkuszban megszerzett tudást az utcai autó megalkotásakor is felhasználták.


Hasonló cikkek