Hogyan használd az e-mail marketinget, ha vállalkozó vagy?

Többször is lehetett hallani olyan információkat, hogy az e-mail marketingnek leáldozott, ennek viszont ellentmond az a tény, hogy minden komoly cég épít listát és intenzíven kihasználja az e-mail marketingben rejlő lehetőségeket, szervesen beépíti ezt az eszközt az online marketing stratégiájába.

Vállalkozóként te is sokat profitálhatsz e-mail kampányok segítségével, olvasd tovább ezt a bejegyzést és tisztában leszel az alapokkal.

Alapvető tudnivalók az e-mail marketingről

A honlapod látogatói között nyilván lesznek olyanok, akik egyből lecsapnak az ajánlatodra, egyből konvertálni tudod őket, a többségnek azonban több impulzus kell a vásárláshoz. Ha gyűjtöd ezeket a látogatókat, listát építesz, akkor időről időre megkeresheted őket, adhatsz nekik új információkat, új impulzusokat és jó esélyt szerzel arra, hogy a bizalom növelésével előbb-utóbb létrejöjjön a konverzió. Az e-mail marketing arra is jó, hogy folyamatosan tartsd a kapcsolatot a vásárlóiddal, ne felejtsenek el, adott esetben újra vásároljanak.

Ha olyan terméked van, ami elfogy, az e-mail marketing alkalmas arra, hogy emlékeztesse a vásárlóidat, legutóbb nálad vette a terméket és ha elégedett volt, szinte biztosan tőled fogja beszerezni az újat.

Az e-mail marketing javítja a bevétel-költség arányt, nem kell annyit költened új látogatók begyűjtésére és a listádon szereplő embereknek is értékesíthetsz.

Ha értékes tartalmakat osztasz meg a listáddal, a téma szakértőjének fognak tartani, értékes betéteket helyezhetsz el a bizalmi bankszámládon.

Listaépítési technikák

A lista tagjait két nagy csoportba lehet sorolni: a korábbi vásárlók és a potenciális vevők. Ez utóbbit feliratkozással lehet duzzasztani, tehát érdemes a honlapod több pontján is biztosítani a feliratkozás lehetőségét. Ráadásul valami vonzó dolgot kell adnod a feliratkozásért cserébe, például kedvezményt, kupont, letölthető tartalmat, termékmintát, ingyenes kipróbálási lehetőséget.

Mivel egy listáról lekerülni majdnem ugyanolyan egyszerű, mint feliratkozni, gondoskodnod kell arról, hogy az e-mailek érdekesek legyenek, ne legyenek sem túl ritkák, sem túl gyakoriak. Ez egyszerűen hangzik, de valójában nem könnyű megtalálni az optimális gyakoriságot. Legalább 1 levelet mindenképpen érdemes hetente küldeni.

Sohase küldjünk kéretlen levelet, legyen a tartalom átlátható, megfelelően strukturált. Hogy neked se legyen unalmas, beépíthetsz néhány automatizmust, például a feliratkozástól számított x napon belül küldesz egy emlékeztetőt vagy kupont. Lényeges, hogy időnként meg kell tisztítani a listát, azokat, akik sohasem nyitják meg az e-maileket, le kell venni.

Ha tehát vállalkozó vagy, mindenképpen építs listát, használd az e-mail marketinget!


Hasonló cikkek