Hogyan tartsuk fenn cégünk hírnevét a kialakult vírushelyzet idején?

A kommunikáció vásárlóinkkal rendkívül fontos, bármilyen életszituációról is legyen szó. Cikkünkben aktuális témát érintünk, mely sok vállalkozónak segíthet, hogy meglévő vásárlói bázisát fenntartsa és cége hírnevét szélesbítse jelen körülmények között is.

Közösségi média

Természetesen ha kapcsolattartásról esik szó, a közösségi média felületek jutnak talán először eszünkbe. Nem véletlen, hiszen ezt a statisztikák is alátámasztják. Az aktív felhasználók száma több mint 2 milliárd fő –ez azon személyeket jelenti, akik legalább havonta látogatják a profiljukat–, és a napi látogatók is többen vannak, mint 1 milliárd fő. A felhasználók napi átlagos látogatási ideje nagyjából 3 óra. Ez vállalkozói szempontból azt jelenti, hogy átlagosan napi 3 óra áll rendelkezésünkre, hogy termékünkkel/szolgáltatásunkkal felkeltsük az emberek figyelmét. Ez egy olyan digitális és ingyenes felületet biztosít számunkra, amelynek marketing ereje túlszárnyalja a hagyományos útvonalakat, ha megfelelően ki tudjuk használni a platform nyújtotta adottságokat.

Személyes oldal helyett érdemes üzleti oldalt létrehozni, hiszen ez lesz cégünk virtuális kirakata és akárcsak egy normál üzlethelyiség esetében is, fontos, hogy a látogatók hogyan észlelik megjelenésünket. Adjunk tehát a kinézetre, készítsünk el egy autentikus, átlátható és igényes Facebook page-t, melyet ha az érdeklődők felkeresnek, pozitív első benyomást keltsen bennük! Ehhez társíthatunk üzleti Instagram oldalt, ahová rendszeresen posztolhatunk cégünkkel, márkánkkal kapcsolatos tartalmakat, növelve ezzel a megjelenésünket. Fontos, hogy mindkét oldalnál felismerhető legyen a profilkép –legyen ez a céglogó, vagy egy márkával kapcsolatos kép– és hasonló maradjon a két oldal egymáshoz, de mégse ismétlődjön minden poszt. Számos cikk készült már róla, hogy hogyan tudjuk effektíven megtölteni tartalommal ezeket a közösségi média oldalakat, de röviden a legfontosabb, hogy részesítsük előnyben a minőséget a mennyiséggel szemben és alakítsunk ki egy olyan felületet, amelyet szívesen látogatnak az emberek!

Weboldal

Ha még nem áll rendelkezésünkre weboldal, ez lehet a legjobb időszak az indítására. Önmagában a social media felületek nem nyújtanak elegendő infomációt a cégről, illetve a megbízhatóságot tovább fokozza, ha rendelkezik cégünk egy saját weboldallal. Ha a személyes eladást szüneteltetni kellett a kialakult helyzet miatt, ezt legszéleskörűbben online tudjuk kommunikálni, ahol halmozottan fontos, hogy a vevőhöz hiteles forrásból jusson el az információ. Továbbá előnyt jelent ennek megléte, amennyiben olyan céggel rendelkezünk, melynél a korábbi személyes kontakton alapuló értékesítést muszáj felváltani elektronikus módszerekkel. Amennyiben egy megfelelő domain létrehozása után, a meglévő vevőbázisunkat át tudjuk csoportosítani a weboldal használatára –webáruház létrehozása esetén egyenesen onnan is lehetőség van értékesíteni–, jelentősen megnövelhetjük a cégimázst, mely pozitívan befolyásolja a jövőbeli értékesítéseket is. Nagy előnye az online jelenlétnek, hogy szó szerint a világ számára elérhető a honlap, és nem vagyunk geográfiailag kötve egy helyszínhez. Ezenfelül a hirdetési felületek is jóval egyszerűbben és gazdaságosabban kihasználhatók a “fizikai” promotálással szemben, és az előző pontnak megfelelően, felfedezhetők vagyunk gyakorlatilag a világ bármely pontjáról. A keresőben való optimalizálásra, a hirdetésmegjelenésekre és eleve a weboldal elrendezésre számos tanulmány készült már, melyet megtalálhatunk az internetet böngészve.

Forrás: Rackhost.hu


Hasonló cikkek