Holnap kezdődik a PesText Fesztivál

Szeptember 24-től szeptember 28-ig rendezik meg a PesText Fesztivált. Több helyszín, rengeteg érdekes program, alább pedig pár idézet a Facebook oldalukról.

Gondolkodtál már, hogy mi lenne veled műfordítás nélkül? Ugye nem! Pedig elég csak a könyvespolcod elé állni és szép sorban szelektálni. Shakespeare, Stendhal, Dosztojevszkij, Hemingway, Kundera vagy Knausgård mind hiányoznának, holott rájuk is ugyanúgy szükségünk van mint Petőfire, Aranyra, Ottlikra vagy épp Esterházyra. Műfordítás nélkül nagy szerelmek, háborúk, tragédiák és komikus történetek, komoly gondolatok sora nélkül lenne szegényebb nem csak a könyvespolcunk, de az életünk is.
A PesText idén először elhozza a világirodalmat Budapestre egy olyan fesztivál keretében, amely túllép a megszokott kereteken. Itt intellektuálisan lazíthatsz: rengeteg jó beszélgetés, mentális kaland, kőkemény irodalom és izgalmas összművészeti program vár.
Te hány nyelven élsz?
PesText Fesztivál 2019. szeptember 24-28.
Szervezők: MISZJE / PIM
Helyszínek: PIM / LUMEN / A38
Szeptember 26-án 20 órakor a Petőfi Irodalmi Múzeum fesztiválkertjében bemutatkozik a PesText „Neked mit jelent a szabadság?” írópályázatának két győztese: a szakmai díjas Izsó Zita és a pályázat közönségdíját elnyerő Láng Anikó.

Az eső nem rettent el minket! A szabadtéri programok nem maradnak el. Ha esik, a PIM udvarára tervezett 18 30-as beszélgetéseket (Donhauser, Barabási, Fischer) a PIM dísztermében tartjuk meg. A PIM Piqniq Light esti zenés, felolvasós programjait pedig a hangulatosan megvilágított kapualjban tálaljuk. Senki ne maradjon otthon!

További információkért érdemes felkeresni a PesText Facebook oldalát.


Hasonló cikkek