Hunvald György független polgármesterjelöltként indulna Erzsébetvárosban

Hunvald György Facebook-oldalán jelentette be, hogy független polgármesterjelöltként akar indulni Erzsébetvárosban az őszi önkormányzati választáson. Közölte, hogy a múlt héten kilépett az MSZP-ből.

Az ellenzéki politikus azt írta, hogy az ellenzéki oldal legesélyesebb jelöltjének tartja magát a VII. kerületben. Kiemelte: ötezer helyi választópolgár az év első öt hónapjában aláíróíveken kérte, hogy induljon független polgármesterjelöltként. Ősszel az lehet a VII. kerület új polgármestere, aki 6500 szavazatot kap – tette hozzá.

Hunvald György kitért arra is, hogy az MSZP-ben elfogadták és megértették a kilépéséről hozott döntését.

Hangsúlyozta, azért tért vissza a „helyi politika fősodrába, mert meghurcolt politikusként szerette volna, ha a választók rehabilitálni tudnák egy választáson”. Néhány ellenzéki párt azonban kizárta a lehetőségét is annak, hogy akár csak közös ellenzéki képviselőjelöltként indulhasson. „Gyakorlatilag a politikai halálomat akarták elfogadtatni velem” – írta.

Modern, innovatív és zöldprogrammal indul, amelyet a következő hetekben hamarosan bemutat; mellébeszélés helyett egyértelmű és határozott válaszokkal készül, például a bulinegyeddel összefüggő problémákra is – írta.

Hunvald György 2010 körül mintegy két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban, és eddig jogerősen egy év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. A 2016 júniusában kezdeményezett perújítási eljárásban az ügyészség idén június végén letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte hűtlen kezelés miatt a volt polgármesterre.

A vádhatóság több mint tíz évvel ezelőtti megbízások, illetve munkaszerződések miatt kéri a megbüntetését. Az ügyészség szerint a vádlott VII. kerületi polgármesterként színlelt szerződéseket kötött ismerőseivel, barátaival, és ezzel mintegy 45 millió forint kárt okoztak Erzsébetvárosnak.

 


Hasonló cikkek