SŐT7 – 8. Sissi Őszi Tánchét Budapesten

Immáron 8. alkalommal rendezik meg a SŐT7-et, azaz a Sissi Őszi Tánchetet, ami a VII. kerület névadójának, Erzsébet királynénak, azaz Sissinek állít emléket, s ezt a névnapjához igazítják. A Bethlen Téri Színházban november 16. és 23. közt rendezi meg a Közép-Európa Táncszínház, így akit érdekel, még ellátogathat.

Idén ismét a vidéki, a miskolci, az egri, a dunaújvárosi és a kecskeméti táncműhelyeket állítja a középpontba, ám a meghívottak közt szerepel az alig több mint egy éve alakult Székesfehérvári Balett Színház is.

Idén a fiatal tehetségek és az ifjú közönség megszólítása kiemelt figyelmet kap, így a fesztivál programjai közt szerepel egy tánc/színházi nevelési előadás, valamint a Pécsi Művészeti Szakgimnázium estje is. Zárásként pedig a Közép-Európa Táncszínház érkezik az IKF, azaz Ifjú Koreográfusok Fóruma bemutatóval.

Kísérőprogramok is megtalálhatóak a kínálatban. Bege Nóra és Éder Vera Barbárok című fotókiállítása a Bethlen Galériában megtekinthető. November 22-én ingyenes filmvetítést tartanak a színház kávézójában: a 2001-es ETNA táncfilm látható majd, amit Horváth Csaba koreografált.

Bővebb információ és a program megtalálható ITT.


Hasonló cikkek