Injektorfelújítás: mi az ideális megoldás?

Ha az autó injektora meghibásodik, akkor több lehetőség is adódik arra, hogy orvosolni lehessen a felmerülő problémát. Minden helyzet más és más, ezért érdemes hozzáértő szakemberre bízni azt, hogy megoldja a kialakult kellemetlen helyzetet.

Mik közül lehet választani?

A lelkiismeretes szakemberek mindig a lehető legoptimálisabb megoldást kínálják fel az ügyfeleiknek, amely persze függ az igénytől is. Kérdés, hogy mi a fontosabb: az, hogy minél olcsóbb legyen a javítás vagy az, hogy minél gyorsabban használni lehessen a kocsit?

Tízből kilencszer a felújítást fogják felajánlani, mert ez a lehető legolcsóbb és általában a leggyorsabb opció. Amelyik porlasztót fel lehet újítani, annál érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Persze nem mindig kivitelezhető a felújítás. Ilyen esetben a cseredarabot szokták felajánlani. Ez a jó megoldás akkor, ha mechanikai sérülést szenvedett, vagy ha nem rendelhető alkatrész a javításához. Amennyiben nem újonnan vásárolt autóról van szó, előfordulhat, hogy nem gyári injektorok voltak benne, ilyenkor szintén a cseredarab lehet a megfelelő opció. Időnként az is megesik, hogy túl sokat kell várni a felújításra, ekkor a cseredarab lehet az alternatíva.

Ezek az injektorok általában felújíthatók

A Bosch, a Delphi és a Denso injektorok többsége általában felújítható, persze a piezós kivételektől eltekintve. A Siemens, a VDO és a Continental piezós injektorok felújítása nem megoldott mert nem elérhető hozzá gyári technológia és alkatrész.

A bevizsgálást olyan alkatrészek esetében is elvégzik, amik nem felújíthatók. Ha kiderül, hogy valóban gond van az alkatrésszel, akkor új vagy cseredarabos alkatrész biztosításával lehet orvosolni a problémát.

A felújítás menete

Injektor felújítását telefonon és online is lehet igényelni a Tamorin Kft.-től. Ilyenkor a futár házhoz megy az alkatrészekért, méghozzá díjmentesen. Fizetni csak a bevizsgálásért kell.

Amikor a szakemberek elvégezték ezt a feladatot, telefonon közlik az eredményeket. Ha a bevizsgált alkatrésszel gond van, akkor fel lehet újítani, cseredarabot lehet kérni vagy akár teljesen új alkatrész is szóba jöhet.

A kész alkatrészt visszaszállítják az autószerelőhöz, mellékelve a garancialevelet és a számlát. A garancia alapesetben egy évre szól. Érdemes megőrizni, mert bár általában nem szokott egy éven belül gond lenni egy felújított alkatrésszel, kivételek mindig adódhatnak.

Mikor küldenek új alkatrészt?

Kézenfekvő válasz az, hogy abban az esetben, ha az eredeti alkatrészt nem lehet megmenteni.. Létezik olyan típus, amit eleve meg sem kísérelnek felújítani, mivel ez nem lehetséges. Az összes piezós porlasztó esetében így van-ez, valamint a Siemens PD-elem elromlása esetében is éppen ez a helyzet.

 

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek