Ismét megszervezik a magyar rajzfilmhétvégét Kolozsváron

Hiánypótló eseménynek bizonyult, így idén is megrendezik a Kolozsvári Magyar Rajzfilmhétvégét november 11-én és 12-én, valamint november 18-án és 19-én a kincses városban – tájékoztatta az MTI-t Oláh Emese kolozsvári alpolgármester sajtóirodája.

A két hétvégén át tartó rendezvénynek az önkormányzat által működtetett, a két nagy városnegyedben található mozik adnak otthont. November 11-12-én a Dacia moziban, míg november 18-19. között a Marasti moziban nézhetnek magyar meséket a gyerekek. A kétnapos rendezvénnyel hétvégi kikapcsolódást és közösségi élményt is biztosítani szeretnének számukra, ráadásul nagyobb mesekínálatból választhatnak – írták.

 

 

Magyar rajzfilmeket – úgy kortársakat, mint nagy klasszikusokat – ritkán láthatunk moziban, így ez egy jó lehetőség mindenkinek” – mondta az MTI kérdésére Oláh Emese, aki szerint hiánypótló rendezvényről van szó. Hozzátette: más hangulata van otthon, digitális eszközön megnézni a gyerekekkel egy rajzfilmet, illetve mozivásznon látni.

Mint kifejtette, igyekeztek olyan programot összeállítani, amelyben a gyerekek és felnőttek kedvencei is szerepelnek, és olyan rajzfilmeket választani, amelyek nem találhatók meg a különböző streamingszolgáltatók kínálatában.

 

Klasszikus és kortárs rajzfilmek szerepelnek a programban

 

A kortárs rajzfilmek között látható lesz az erdélyi Legendárium-sorozat, melynek eddig megjelent összes részét levetítik a kolozsvári magyar családoknak. De láthatók lesznek olyan klasszikusok, mint az 1981-es Vuk, vagy olyan népszerű alkotások, mint A kuflik és az Akármi. A belépés mindkét hétvégén díjtalan.

A második alkalommal megrendezett programsorozat szervezője az Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kolozsvári szervezete, partnerei a Székelyföldi Legendárium, a Filmtett Distribution, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a kolozsvári polgármesteri hivatal.

 

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kövessen minket a Facebookon is!


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek