Jeff Bezos lehet a világ első dollárbilliomosa

Friss számítások szerint Jeff Bezos lehet az első ember a világon, akinek vagyona 2026-ra már elérheti az ezermilliárd dollárt – hivatkozik a Comparisun becslésére a Business Insider.

A Comparisun azzal számol, hogy ha Bezos vagyona ilyen ütemben nő a jövőben is, akkor ő lehet az első ezermilliárd dolláros vagyonnal bíró ember 2026-ra, 62 éves korára.

Az elmúlt 5 évben Jeff Bezos vagyona átlagosan 34%-kal nőtt, annak ellenére, hogy az Amazon-részvényeinek egy jelentős részét, 38 milliárd dollár értékben átadta volt feleségének a válással.

Ha feltételezzük, hogy az elmúlt években látott vagyonnövekedési ütem fennmarad, akkor Bezos 2026-ra már ezemilliárd dolláros vagyonnal rendelkezhet.

A Comparisum a világ jelenlegi 25 leggazdagabb ember vagyonát vizsgálta és azt találta, hogy mindössze 11-nek van reális esélye arra, hogy elérje az ezermilliárd dolláros vagyont élete során. Bár Bezos lehet az első, a Facebook-vezér Mark Zuckerberg lehet majd a legfiatalabb ezermilliárdos, aki 2036-ra érheti el ezt a szintet, 51 éves korában.

A teljes cikket ITT olvashatja.

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek