Jelentős fejlesztés a Vöröskeresztnél – Borsodban is

Országos szinten 650 millió forintos infrastrukturális fejlesztés történt a Magyar Vöröskeresztnél, pályázati forrásból.

B.-A.-Z. Megyei Szervezetük is részesült a fejlesztésből, ők 8 millió forint értékben kaptak olyan – nagyteljesítményű – eszközöket, amelyek segítségével még hatékonyabbá válik majd az itteni munka.

Használatban az új multifunkciós fénymásoló Miskolcon (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Az „A Magyar Vöröskereszt infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében” nevű projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg. Eddig 22 helyszínen több mint 4000 épületet újítottak fel a projekt keretében, valamint 4 járművet és csaknem 240 informatikai eszközt vásároltak.

A miskolci központban Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezetének igazgatója tájékoztatott a helyi fejlesztésről: ők egy multifunkciós irodai fénymásoló gépet, laptopokat, továbbá egy félautomata mobil defibrillátort vásároltak, amit a Vöröskereszt Baross Gábor utcai hajléktalangondozó centrumában helyeztek el. Az eszközbeszerzés mellett más fontos újítás is történt: a mezőcsáti szociális farmjukon, valamint az élelmiszerüzemükben felépítettek két mobil raktárt.

Interjú közben Grubert Roland igazgató és a Pannon Hírnök riportere (Fotó: Magyar Vöröskereszt)

Vona Ildikó/ PannonHírnök: – Hogyan foglalná össze röviden az új projekt jelentőségét?

Grubert Roland: – A Magyar Vöröskereszt az elmúlt 4 esztendőben egy EFOP-os projektet valósított meg, ami 650 millió forint értékű volt összesen. Ez azt jelenti, az ország minden megyéjében jutott valamilyen fejlesztési támogatás a Magyar Vöröskereszt helyi szervezeteinek. Elsősorban infrastrukturális fejlesztésre kell gondolni, tehát gépjárműveket szereztek be belőle, illetve irodaépületek, Vöröskeresztes központok újultak meg. Emellett nagyon sok számítástechnikai eszköz, oktatást segítő eszköz, félautomata defibrillátor, fénymásoló gép került beszerzésre. Ide, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezethez több mint 8 millió forint értékű eszköz érkezett. Ezek javarészt laptopok, amik itt, a megyei központban, illetve megyeszerte a területi szervezetek irodáiban találhatók, de kaptunk egy nagy teljesítményű fénymásoló gépet is, valamint egy félautomata defibrillátort, ami most a Hajléktalanokat Gondozó Központban van, az ottani egészségügyi szolgálat tudja használni.”

– Ezek a fejlesztések elsősorban a Vöröskereszt alkalmazottjainak munkáját segítik. De hogyan profitálnak ebből az emberek, a helyi lakosok?

– Ennek a projektnek a  legfontosabb célja az volt, hogy a kollégák, a Vöröskereszt munkatársai magasabb színvonalú munkát tudjanak végezni a rászorulók érdekében – ezalatt azokat értem,  akikkel a Vöröskeresztnek nap mint nap feladata van –, ez lehet valamilyen intézményi ellátás, vagy intézményen kívüli szociális segélyezés. Az eredményes munkához elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű és megfelelő minőségű informatikai eszköz is rendelkezésre álljon. Ez a fejlesztés most meg tudott valósulni, és biztos vagyok benne, ennek a fejlesztésnek a hatását, eredményeit mindenki érezni fogja majd.

 

Kövessen minket: Facebook

 

Hazai TükörPannon Hírnök 

 

 

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek