Jogsértés gyanúja miatt GVH eljárás: reagált a Fizetési Pont

A közelmúltban adtunk hírt arról, hogy a Fizetési Pont Kft. innovatív POS-terminálszolgáltatóval szemben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által indított versenyfelügyeleti eljárásról

„Jogsértés gyanúja miatt vizsgálatot kezdett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a bankkártya-elfogadó terminálokat telepítő Fizetési Pont Kft.-vel szemben” – közölte a GVH az MTI-vel csütörtökön

A társaság a közlemény szerint valószínűleg az üzletfeleit megtévesztve népszerűsítette a szolgáltatásait, amikor hirdetéseiben, valamint a lottózóknak, kereskedőknek címzett küldeményeiben azt sugallta, hogy a terminálokért járó állami támogatás kizárólag az általa telepített bankkártya-elfogadók után érhető el. Valótlan állítás lehetett az is, hogy kedvezményesnek tüntették föl az ajánlatuk egyes elemeit, főképp a terminálok telepítéséhez, üzemeltetéséhez kapcsolódó díjakat, valamint a kereskedői jutalék mértékét – írták.

Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal hosszabbítható meg – olvasható a közleményben.”

A Fizetés Pont cégcsoport nevében dr. Molnár Zsolt Jogi és Compliance Igazgató levéllel kereste meg szerkesztőségünket, melyet az Újságírói Etikai Kódex szellemében változtatás nélkül az alábbiakban közlünk:

Cikkükben Önök objektíven, tényszerűen és a sajtó nyilvánosságbiztosítási szerepének megfelelően tájékoztatják az olvasóikat a GVH közlemény tartalmáról.

Figyelemmel arra, hogy a GVH közlemény maga is leszögezi azt, hogy a Társaságunkkal szemben megindult versenyfelügyeleti eljárás „nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette”, illetve azt, hogy a Versenyhivatal eljárása „a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul” , a Társaságunkról megjelent, de még hatósági, jogi bizonyosságot nem nyert jogsértési feltételezések Társaságunk piaci, üzleti megítélését, jó hírnevét egyértelműen hátrányosan érintették a POS terminál üzemeltetési piacon.

Társaságunk az üzleti jóhírneve védelme érdekében a mai napon az alábbi közleményt juttatta el az Országos Sajtószolgálat (MTI) részére:

A FIZETÉSI PONT MÁR TÖBB TÍZEZER HAZAI VÁLLALKOZÁS RÉSZÉRE BIZTOSÍTOTTA A KÁRTYÁS FIZETÉST ÉS A 80.000 FORINTOS ÁLLAMI TÁMOGATÁST!

A Fizetési Pont üzleti gyakorlatának alapvető eleme, hogy ügyfeleivel minden esetben tisztességesen, pontosan kommunikáljon, szem előtt tartva partnerei üzleti érdekeit.

A Fizetési Pont a hazai vállalkozások érdekeit szolgálja, és segíti őket vállalkozásaik, üzleteik sikeresebbé tételében. Ennek érdekében már eddig is több speciálisan kialakított kedvezményes ajánlattal segítette célzottan a nehéz helyzetbe került, bezárásra kényszerült vállalkozókat, üzleteket.

Egyedülálló kezdeményezése volt a VELETEK VAGYUNK kampány, amellyel a COVID vírus miatt átmenetileg bezárt üzletek részére – segítségként – erre az évre elengedi a POS terminál valamennyi fix költségét, és kizárólag a megvalósult kártyás fizetések után kér díjat.

A Fizetési Pont büszke arra, hogy a 47/2016. (XII.6.) NGM rendelet által meghatározott keretrendszerben, az állami POS terminál telepítési program legnagyobb résztvevőjeként, több tízezer hazai mikro- és kisvállalkozást segített POS terminálhoz jutni, egyúttal biztosította számukra a vissza nem térítendő 80.000 forintos kedvezményt.

A Gazdasági Versenyhivatal által indított vizsgálatot így a Fizetési Pont üdvözli és azzal természetesen minden tekintetben együttműködik. Meggyőződésünk, hogy a vizsgálat végeredménye bizonyítja majd, hogy cégünk minden jelenlegi és potenciális ügyfelével szemben tisztességesen és jogszerűen jár el, illetve hitelesen kommunikál és tájékoztatja őket.

A sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvetői szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény 13.§- ára, valamint a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi. CLXXXV. törvény 12.§-ára figyelemmel – a tájékoztatás kiegyensúlyozottságának a szakmai alapelvére tekintettel –köszönettel vennénk, és egyúttal – a szerkesztői szabadságuk teljeskörű tiszteletben tartása mellett – kérjük is Önöktől azt, hogy a GVH közlemény alapján megjelentetett cikkükhöz kapcsolódóan, közvetlenül a cikkhez kapcsoltan jelenjen meg a fenti, az MTI-hez eljuttatott és az MTI által is megjelentetett sajtóközleményünk is.

Az Újságírói Etikai Kódex 5.§ 5.2. pontja alapján helyreigazítási kötelezettség nélkül is meg kell adni a válasz lehetőségét annak, akit a cikk, műsor személy szerint és hátrányosan érintett. Az Etikai Kódex 5.3. pontja megkívánja, hogy a tartalomra reagálókkal a szerkesztőségek lelkiismeretesen foglalkozzanak.

Kérem, hogy ezen sajtószakmai elvek alapján egészítsék ki a Társaságunkról megjelent cikket Társaságunk vonatkozó, fenti közleményével.

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Tisztelettel,

dr. Molnár Zsolt
Jogi és Compliance Igazgató
Fizetési Pont cégcsoport

 

Gazdaság | PannonHírnök

Facebook 


Hasonló cikkek