Jókai regénye ihlette a plakátokat Kecskeméten

A kecskeméti Hírös Agóra Ifjúsági Otthon plakáttervező hirdetett a mostanában viharos vélemények középpontjába került ró születésének 196. évfordulója alkalmából.

A Magyar Széppróza Napja alkalmából A kőszívű ember fiai regényhez kapcsolódóan plakáttervező versenyt hirdettek a kecskeméti Hírös Agóra Ifjúsági Otthon jóvoltából.

A Magyar Széppróza Napjára szervezett plakáttervező pályázattal idén Jókai Mór születésének 196. évfordulójára emlékeztek meg. Ennek alkalmából arra kérték a kecskeméti és Kecskemét környéki diákokat, készítsenek plakátot Jókai egyik legismertebb műve A kőszívű ember fiai című regénye alapján, annak egy képzeletbeli színpadi vagy filmadaptációjához. A technika lehetett kollázs, montázs akár számítógépes grafika is.

A meghirdetett két korcsoportban hét iskola képviseletében 25 alkotó 27 plakátterve érkezett be.

A zsűri munkájában részt vett: Szabó Ferenc grafikus, Acsai Rita, az Ifjúsági Otthon Diák Galériájának vezetője, valamint Németh Ábel Hírös Agóra kiállítás-szervezője volt. A koordinátori szerepet Csizmadia Ilona az Ifjúsági Otthon közművelődési munkatársa töltötte be. A versenyben együttműködő partner és támogató volt a Magyar Irodalomtörténeti Társaság helyi csoportja.

A helyezést elérő plakáttervek megtekinthetők a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Facebook oldalán online tárlatként, valamint március 15-éig az Ifjúsági Otthon utcai ablakaiban kirakatkiállítás keretében is láthatók.

Révhegyi Andrea

Forrás: baon.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Hasonló cikkek