Kamerarendszer fogja őrizni a nógrádi kisvárost

Negyvennégy kamerás közterületi figyelőrendszert építenek ki a Nógrád megyei Pásztón. A kisváros a beruházást ötven millió forint rendkívüli kormányzati támogatásból valósítja meg.

Ahogy arról Farkas Attila polgármester a közösségi oldalán beszámolt: fontos céljuk a térfigyelő kamerarendszer kiépítésével, hogy növekedjen a helyi lakosok biztonságérzete. Fix térfigyelő kamerából 37 darabot szerelnek fel, a bejárati utakhoz pedig rendszámfelismerő funkcióval is rendelkező kamerák kerülnek, összesen 7 darab. Ezzel teljes mértékben ellenőrizhetővé válik a Mátra nyugati kapujaként is ismert Pásztó be- és kimenő járműforgalma.  Farkas Attila kiemelte, reményeik szerint az eszközök működése kellő visszatartó erővel bír majd, és a közeljövőben számottevően csökkenni fog a szabálysértések, bűncselekmények száma, javul a közlekedés biztonsága, megoldottá válik az épületek, közterületek védelme. Kamerák fogják figyelni Pásztón többek között a temetőket, tereket, az iskolákat és óvodákat, a kórházat, a piacot, a Romkertet, a sporttelepet, a szelektív gyűjtőszigeteket, a vasútállomást és a strand főbejáratát. A kamerarendszer októberben készül el Pásztón.


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek