Kari Napok Szlovákia egyetlen magyar egyetemén

A komáromi Selye János Egyetem jövőre jubilál: lassan 15 éve szolgálja a szlovákiai magyar hallgatók felsőoktatását.

Az egyetem minden évben több rendezvényért is felelős: ezek egyike a rendszerint novemberi hónapban zajló Kari Napok. Az évek óta tartó rendezvénysorozat idén is színes kínálattal várja a résztvevőket november 5. és 9. között.

A hétfői napon a közelgő választások kapcsán polgármesterjelölti vitát is rendeztek, mely a Pátria Rádió munkatársa, Czímer Gábor moderátori irányításával zajlott. A hat jelölt közül öten, Knirs Imre, Keszegh Béla, Feszty Zsolt, Bósza János és Benyó Zoltán képviseltették magukat az eseményen, amikor is tanúbizonyságot tehettek rátermettségükről – olykor ugyan nem a feltett kérdésre válaszolva, annál inkább a többi jelölt felé támadóan megnyilvánulva a megadott két perces időkorláton belül.

A Kari Napok keretében végzett tanári szakos hallgatókkal való beszélgetésből okulhattak a hallgatók, a héten folyamán pedig Tibi Atya mesél brandépítéséről, lesz előadás például a Google növekedéséről, bemutatkozik a Magyar7 szerkesztősége, mindemellett pedig tanár-diák esten, Játékok- és Művészetek Éjszakáján, sportnapon, rengeteg tudományos előadáson és szórakoztató programon is részt vehetnek az érdeklődő egyetemisták.