Késsel támadt a mentősökre és a börtönőrre

A Kecskeméti Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 66 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2019. március 13-án Kecskeméten ittas állapotban bicskával hadonászott a mentősök, majd egy börtönőr felé.

2019. március 13-án délután Kecskeméten azért riasztották a mentőket, mert az egyik utcában egy ittas, vérző fejű férfit találtak, aki a kerékpárjával elesett. A helyszínre érkező mentőápoló és sofőr a 66 éves vádlottat a kecskeméti kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállította, ahonnan a pszichiátriára kellett továbbszállítani.

 

A mentőautó indulása után a vádlott megkérdezte az ápolótól, hogy hová viszik, mire az ápoló közölte, hogy ittassága miatt a pszichiátriára szállítják. Az ittas vádlott erre dühbe gurult, a kabátja zsebéből előrántott egy bicskát és annak pengéjét kipattintotta. Átvágta a biztonsági övét, majd a bicskával egy szúró mozdulatot tett az ápoló mellkasa felé azzal a felkiáltással, hogy „akkor sem visztek be”. Az ápoló a szúrás elől hátralépett, így az nem találta el.

A sofőr még a kórház területén megállította a mentőautót, az ápoló pedig kiugrott a járműből. Ezután a vádlott a mentőben ülve tovább hadonászott a bicskával a mentő előtt álló ápoló és sofőr felé, holott többször felszólították, hogy tegye le a bicskát. Ekkor a mentő sofőrje észrevett egy rabszállító autót, majd segítséget kért tőlük a vádlott lefegyverzéséhez.

Az egyik szolgálati egyenruhát viselő börtönőr odament a mentőhöz és felszólította a vádlottat, hogy tegye le a bicskát. A vádlott azonban tovább hadonászott a bicskával, majd a mentőautóba fellépni próbáló börtönőr felé szúrt, mire az egyenruhás visszalépett, így a szúrás nem találta el. Végül gázspray-vel és gumibottal tudta a börtönőr semlegesíteni az ittas férfit, akit be is vittek a pszichiátriára.

 

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy és támogatója elleni erőszak bűntettével vádolja, amely bűncselekményeket felfegyverkezve követte el. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a bicskát is el kell kobozni. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog határozni.


Hasonló cikkek