Kijárási korlátozást vezet be a kormány

Kijárási korlátozást rendelt el az operatív törzs március 28. és április 11. között. Orbán Viktor hangsúlyozta: az emberek csak munkavégzés, vagy az alapvető szükségletek, például bevásárlás idejére hagyhatják el otthonukat.

„A korlátozás tehát holnaptól lép életbe. Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni” – hangsúlyozta a miniszterelnök. A kormányfő úgy fogalmazott, hogy „elviselhető módon” próbálják elválasztani az időseket a fiataloktól.

A rendelet egyik szakasza arról szól, hogy az élelmiszerboltokat és a patikákat a 65 év felettiek, reggel 9 és 12 óra között látogathatják.

„Egy fontos döntést is hoztunk, az erről szóló rendeletet alá is írtam. Úgyhogy most szó szerint ezt a két mondatot szeretném elmondani a rádión keresztül minden kedves hallgatónknak. A döntésünk az, hogy kijárási korlátozást vezetünk be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül mindannyian az otthonunkat, vagy a lakóhelyünket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el. Ez a rendelet pillanatokon belül megjelenik. Felsorolja, hogy melyek azok az alapos okok, amelyek miatt elhagyhatók a lakóhelyek és a tartózkodási helyek, igyekeztünk az alapos okokat, vagyis a kivételeket úgy meghatározni, hogy ez a korlátozás is kibírható legyen az emberek számára, hogy az élet azért élhető maradjon. Minden korlátozásnak az az értelme, hogy egyfelől világosan célra tartson, másfelől csak annyi terhet tegyen az emberekre, amit azok valóban el is tudnak hordozni” – részletezte a miniszterelnök.

forrás: hirado.hu


Hasonló cikkek