Kocsis Zoltánra emlékeznek a Nemzeti Filharmonikusok

Egykori művészeti vezetőjére, Kocsis Zoltánra emlékezik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Giuseppe Verdi Requiemjével november 6-án, a Müpában – közölték a Nemzeti Filharmonikusok az MTI-vel.

 

Kocsis Zoltán kitörölhetetlenül beírta nevét a Nemzeti Filharmonikusok krónikájába, munkájának két évtizede alatt a zenekar és a kórus minden korábbinál magasabb színvonalat ért el, minden addiginál nagyobb nemzetközi megbecsülést szerezve – idézték fel.

“A magyar zenei élet egyik legsokoldalúbb és legjelentősebb egyéniségeként, továbbá formabontó stílusgyakorlatok és mesterkurzusok atyjaként a kétszeres Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjjal, a Francia Köztársaság l’Ordre des Arts et des Lettres kitüntetésével, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Életműdíjával is elismert muzsikus fellépések ezrein, kontinenseken és nemzeteken átívelően ismertette és szerettette meg közönségével a klasszikus zene, és azon belül is a jelentősebb magyar zeneművek értékeit” – írták.

 

Verdi Requiemjével emlékeznek a Filharmonikusok

 

Halálának évfordulóján a karmester-zongoraművész-zeneszerzőre koncerttel emlékeznek a Müpában, idén Giuseppe Verdi megrendítő Requiemjét szólaltatva meg. Az emlékkoncert karmestere Vashegyi György lesz. A tájékoztatás szerint Kolonits Klára (szoprán), Komlósi Ildikó (alt) és Kováts Kolos (basszus) társaságában Mario Bahg koreai tenor, a 2018-as montreali Nemzetközi Zenei Verseny nagydíjasa lép fel.

 

Mozart Török indulója Kocsis Zoltán előadásában meghallgatható alább:

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Kocsis Zoltán zongoraművész-karmester (Fehér Gábor fotója)

Kövessen minket a Facebookon is!

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek