Kolíková igazságügyi miniszter maradt

A 117 megjelent képviselőből 51 szavazott csupán Kolíková leváltására, 63-an ellene, ketten pedig tartózkodtak.

A koalíciós képviselők közül egyedül Martin Čepček (Oľano) szavazott Kolíková leváltására, 27 párttársa nem volt jelen a szavazáson, csak 22-en álltak ki Kolíková mellett. A Za ľudí volt képviselői Tomáš Valášek és Miroslav Kollár kitartottak korábbi pártjuk minisztere mellett.

Az Oľano képviselői titkolózással, kifogások keresésével és a közvélemény manipulálásával vádolják Kolíkovát. Szerintük az igazságügyi miniszter fellépése akadályozza a kormányprogram megvalósítását. Ondrej Dostál, a SaS részérő azt hangsúlyozta, hogy Kolíková nem felelős a lánytestvére tetteiért. A SaS teljes mellszélességgel kiáll a miniszter mellett.

A Kolíková leváltására tett javaslatot az ellenzék terjesztette be. Robert Fico, a Smer elnöke az Elektronika vállalat – amelynek érdekeltségében az igazságügyi miniszter is szerepelt – gyanús üzletkötésével indokolta. Fico a cégnek főleg a közmédiával (RTVS) és a Nová scéna színházzal kötött szerződéseit kifogásolja.

Mária Kolíková “nagyon erős” támogatást érez Eduard Heger (OĽANO) kormányfő és a kormánya részéről. A tárcavezető és a miniszterelnök vasárnap (május 9.) este több órán keresztül tárgyaltak. Kolíková válaszolt az OĽANO kifogásaira az igazságügyi minisztérium épületének bérlésével összefüggésben.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek