Kollár: A Krím ukrán, úgy ahogy Koszovó szerb, a Csallóköz pedig szlovák

A Krím ukrán, úgy ahogy Koszovó szerb, a Csallóköz pedig szlovák – válaszolta Boris Kollár házelnök a DenníkN-nek adott vasárnapi interjúban arra a kérdésre, hogy “jogellenesnek tartja-e a Krím-félsziget oroszok általi megszállását”.

Az interjúban a Sme rodina mozgalom elnökéből lett parlamenti házelnök – aki múlt hét szombaton az Európa-nap alkalmából közös nyilatkozatot írt alá Zuzana Čaputová köztársasági elnökkel, Igor Matovič kormányfővel és Ivan Korčok külügyminiszterrel Szlovákia EU-s és NATO tagságra alapozott külpolitikai irányultságáról – többnyire kurta válaszokat adott a DenníkN-nek.

A lap megkérdezte tőle azt is, mit gondol Orbán Viktorról. Kollár azt válaszolta: “Nagyon sok rokonszenves lépést tesz a szociális politika terén – család-, lakás- és nagycsaládok támogatása. De nem fogom őt védelmezni. Ha a magyarok jelentős többsége őt választja, ott akarják őt tartani abban a tisztségben. Én nem fogok ebbe belekeveredni,és kommentálni sem fogom.” – válaszolta Kollár, akinek 10 gyermekét 8 nő hozta a világra.

“Az EU szankciókat helyezett kilátásba Magyarországgal szemben a demokrácia szabályainak megsértése miatt. Meg kellene büntetni?” – tette fel neki az újabb Magyarországgal kapcsolatos kérdést a DenníkN. Kollár erre azt válaszolta: “Nem. A magyar állam belügyéről van szó, és határozottan ellenezném, hogy bármilyen szankciókat szavazzunk meg Magyarországgal vagy Lengyelországgal szemben. Az erős V4-eknek vagyok a híve, és támogatom azt is, hogy ezek az országok összetartsanak és ellensúlyt képezzenek Brüsszel számára”.

Forrás: bumm.sk, dennikn


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek