Kollárnak elege van a koalíciós cirkuszból, ezért lemond az egyik miniszterük

Boris Kollár, a Sme rodina és a parlament elnöke érzelmekkel teli sajtótájékoztatóján elmondta, elege van a koalíciós partnerei kijelentéseiből és határozott lépéseket tesznek, hogy ennek véget vessenek.

Kollár után Milan Krajniak munkaügyi miniszter szólalt meg, aki meglepő módon bejelentette, lemond miniszteri posztjáról. A lemondással semmit sem szeretnének elérni, csupán jelezni szeretnének partnereik felé, hogy ők hajlandók áldozatokat is hozni és nem csak arról beszélni, mit várnak el a többiektől. Bíznak benne, hogy végre a koalícióban megoldásokat fognak keresni és nem a médián keresztül üzengetni.

„A lemondásomra olyan lépésként tekintek, amely hozzásegíthet a koalíciós válság mielőbbi lezárásához” – mondta Krajniak a hétfői sajtótájékoztatón. A köztársasági elnök asszonytól azt kérte, hogy a lehető legrövidebb időn belül mentse fel őt a hivatalából. „Mindent elkövettünk annak érdekében, hogy a koalíciós válság szerdán (március 10.) véget érjen. Azóta ismét azt hallgatjuk körbe-körbe, hogy kinek kell távoznia, egy, két vagy három embernek. Rövidesen itt a húsvét, egy világjárvány közepén vagyunk. Azt akarjuk, hogy végre véget érjen ez a koalíciós válság” – nyilatkozta Krajniak.

Hozzátette: nem akarja, hogy úgy nézzen ki, mintha a mozgalomnak valamilyen haszna származna a krízisből.

V4 Panoráma| Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek