Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Komárom a vendége a Határtalan Napok rendezvénynek Miskolcon

Komáromi színházi előadások, kiállítás és irodalmi beszélgetés a miskolci teátrumban november 2-4. között

Novemberben ismét egy határon túli város művészetét hozza el a közönségnek a Miskolci Nemzeti Színház. A Határtalan Napok vendége ezúttal Komárom lesz, akik színházi előadások mellett kiállítással és irodalmi beszélgetéssel is készülnek a miskolci nézőknek november 2-4. között.

 

Minden évben egy-egy határon túli magyar város kultúráját mutatja be a teátrum, így a miskolci közönség bepillantást nyerhet az adott város kulturális életébe művészete által. Idén Komárom városát látja vendégül Miskolc: színházi előadások, kiállítás és irodalmi beszélgetés várja három napon keresztül az érdeklődőket.

 

Fűje sarjad mezőknek (Fotó: CSAVAR Színház/ Dömötör Ede)

 

November 2-án a rendezvénysorozat egy kiállítással veszi kezdetét, mely Lehár Ferenc, a komáromi operettkirály”, zeneszerző, operettkomponista, karmester életét és előadói pályafutását mutatja be.

Ugyanezen a napon két előadás és egy irodalmi beszélgetésre invitálják a miskolci nézőket. Előbb a komáromi CSAVAR Színház előadása, a Fűje sarjad mezőknek lesz látható Száz Pál regénye alapján. Az előadás után a szerző és az alkotók irodalmi beszélgetést tartanak.

Este a Komáromi Jókai Színház előadásában tekinthető meg Spiró György Prah című komédiája Anger Zsolt rendezésében.

 

Az örökség (Fotó: Komáromi Jókai Színház/ Dömötör Ede)

 

November 3-án, pénteken A beszélő köntös című zenés játék látható, melyet Mikszáth Kálmán azonos című regénye alapján Varga Emese dramaturg alkalmazott színpadra. A zeneszerző Lakatos Róbert, a dalszövegeket Laboda Róbert írta.

November 4-én, szombaton a gyermekeknek és a felnőtteknek is kedvez a teátrum. Délelőtt N. Tóth Anikó A kacagó királykisasszony című mesejátékát hozza el a Komáromi Jókai Színház, este pedig a társulat előadásában Schwechtje Mihály Az örökség című tragikomédiája látható.

 

Bővebb információ és a Határtalan Napok részletes programja ITT található.

 

Nyitókép: A beszélő köntös (Fotó: Komáromi Jókai Színház/Dömötör Ede)

Kövessen minket a Facebookon is!

 

További cikkek