Komáromi küldöttség egy thaiföldi nemzetközi eseményen

10 napos nemzetközi ifjúsági könyvíró programon vehetett részt Dobay Beáta, a Selye János Egyetem Tanárképző Kara Testnevelés Tanszékének vezetője a Gazdaságtudományi Kar két ötödéves diákjával, Pásztó Biankával és Jankovič Renátával együtt.

A komáromi pedagógus a jutalom-körutat szervező World Leisure Organization képviselőitől kitüntetést is kapott az ifjúság menedzseléséért, majd a hazatérése után portálunknak nyilatkozott a történtekről. „A szabadidő tartalmas eltöltésével foglalkozó World Leisure Organization világszervezet, amelynek több éve tagja vagyok, Youth leisure and safety elnevezésű nemzetközi ifjúsági könyvíró programja keretében január 6-tól tíz napot tölthettünk az egzotikus Thaiföldön. A kiutazó könyvíró csoportban Egyesült Államok-beli, kanadai, thaiföldi, taiwani, kínai, lengyel, magyar és szlovák egyetemisták működtek együtt. A „selyés“ hallgatók előzőleg A rekreáció és a biztonság fiatal szemmel címmel készítettek egy angol nyelvű publikációt, amelyet odakinn az ifik által egymásnak tartott mítíngeken mutatták be, illetve az adott témában véleménycserére került sor. Pásztó Bianka és Jankovič Renáta, az SJE Gazdaságtudományi Karának két végzős hallgatója munkájában e témakör gazdasági vonatkozásait elemezte. Valamennyi ismertetett publikáció majd egy közös angol nyelvű könyvben jelenik meg.“ – mondta el Dobay Beáta.

Tőle azt is megtudtuk, hogy e program kapcsolódott az éppen akkor zajló thaiföldi nemzetközi folklórfesztiválhoz, amelyen 16 ország fiataljai több régiót bejártak, miközben az eseményre közösen betanult műsorokkal is szórakoztatták egymást.

“Elutazhattunk a turisták által kevésbé ismert tájakra, így egészen Thaiföld laoszi és kambodzsai határvidékéig. Miközben megismerkedtünk az ottani lakosság életmódjával, szokásaival, több tartományban felléptek az alkalmi csoportok. A felvidéki hallgatók a kanadai és amerikai kortársaikkal együtt a Despacitó című dalra táncoltak valamint egy szép John Lennon-dalt énekeltek el, s a közönség nagy tetszésnyilvánitásában részesültek.“ – ismertette a további részleteket.

Tavaly az ógyallai Bellő néptánccsoport 2 fiú táncosával volt kinn, akik akkor több helyen is felléptek. Mindkét alkalommal sok-sok élménnyel és új barátságokkal gazdagodtak. “Felvidék zászlaját és mutatós népviseletet is vittünk magunkkal a felvonulásokra, illetve a fellépésekre. Egyidejűleg a felvidéki magyarságot és egész Szlovákiát is képviseltük a programokon.“ – zárta tájékoztatását Dobay Beáta.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek