Komoly segítség lehet a vállalkozásoknak az új adómódosítás

Az Országgyűlés az e heti ülésén egyebek között tárgyalt az adóváltoztatásokról is, melyek célja könnyebbé tenni a vállalkozások, a gazdaság számára a kilábalást a koronavírus-járvány okozta válságból.

Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, komoly válságot okozott a koronavírus-járvány, hiszen a szigorú szabályok miatt több gazdasági ágazat is leállt. Hozzátette, éppen ezért van szükség arra, hogy a kormány támogatást nyújtson a gazdasági szereplőknek az újraindításhoz. „Minden olyan célzott támogatás, ami a vállalkozásokat segíti, az hozzásegíti a gazdaságot is a könnyebb talpra álláshoz” – mondta.

Úgy látja, jelen helyzetben két megoldás közül lehet választani, meg lehet „szórni” a lakosságot pénzzel, és mindenkinek támogatás nyújtani, vagy célzott módon a gazdasági ágazatoknak olyan támogatást kell biztosítani, ami lehetőséget ad a túlélésre és arra, hogy a kellő időben újra tudjanak indulni. Hozzátette, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az utóbbi opciót támogatja.

A kormány támogatásai közül az egyik legfontosabb a vállatok szempontjából a profit újra befektetési lehetősége” – emelte ki. Hozzátette, az eddigi jogszabály szerint, ha a vállalkozások befektetésre fordították profitjuk felét, akkor azt levonhatták az adóalapjukból. A kormány az új módosítással lehetővé teszi a profit teljes levonását az adóalapból, ha a bevételt négy éven belül a vállalkozás fejlesztésére fordítják a tulajdonosok.


Hasonló cikkek