Koránt égettek, és a svéd NATO-csatlakozás és Törökország ellen is tüntettek Stockholmban

Elégette a Koránt Rasmus Paludan szélsőjobboldali aktivista a stockholmi török nagykövetség közelében egy szombati demonstráción.

 

 

A férfi már előre bejelentette, hogy ezt fogja tenni, a svéd hatóságok azonban engedélyezték a tüntetést a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva. Törökország válaszul még korábban lemondta a svéd védelmi miniszter ankarai látogatását.

Stockholmban egy másik tüntetés is zajlott, ahol szélsőbaloldali csoportok és a helyi kurd közösség tagjai tiltakoztak a svéd NATO-tagság és Törökország ellen. Az eseményt szervező egyik csoport pár nappal korábban egy tüntetésen egy Erdogan-babát akasztott fel fejjel lefelé. A demonstráción több százan vettek részt, rendbontás azonban nem történt.

A svéd fővárosban egy harmadik tüntetés is zajlott szombaton. Törökbarát szervezetek tartottak Erdogan-párti megmozdulást.

Forrás: euronews.com

A nyitókép illusztráció.

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek