Koronavírus – Meghaladta a 100 ezret a fertőzöttek száma Oroszországban

Oroszországban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma 7099-cel 106 498-ra nőtt a csütörtökön közölt hivatalos adatok szerint – jelentette Pogár Demeter, az MTI tudósítója.

A növekmény 7,1 százalékos, ami a szakemberek szerint járvány terjedésének csökkenő dinamikáját mutatja, ám abszolút értékben újabb rekordot jelent. Az újonnan regisztrált fertőzöttek 39,9 százaléka tünetmentes. A Covid-19 betegségben elhunytak száma 101-gyel 1073-ra, a betegségből felgyógyultaké pedig 1333-mal 11 619-re emelkedett Oroszországban.

A járvány által leginkább sújtott településen, Moszkvában 3093-mal nőtt 53 739-re az ismertté vált fertőzések száma. A halottak száma 65-tel 611-re emelkedett a fővárosban.

Az országban eddig csaknem 3,5 millió tesztet végeztek el, ebből 194,5 ezret az elmúlt egy nap alatt. Koronavírus-fertőzés gyanújával 208 ezer embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) csütörtökön ismertetett, módosított prognózisa szerint a járvány május közepén tetőzhet. Vaszilij Akimkin akadémikus, a hatóság alá tartozó központi járványügyi kutatóintézet igazgatója a Moszkva 24 televíziónak azt mondta, hogy a járvány ütemének lelassulásában szerepe volt mind a kijárási korlátozásoknak, mind az Oroszország nagy részén uralkodó rossz időnek, amely nem csábítja otthonuk elhagyására az embereket.

A járvány terjedése az irányítása alatt álló régióban elérte “a platót” – közölte Andrej Vorobjov, Moszkva megye kormányzója szerda este. Oroszországban a Covid-19-járvány miatt Vlagyimir Putyin orosz május 11-ig meghosszabbította az országos kényszerszabadságot. Az intézkedés a kulcsfontosságú vállalatokra és az alapszolgáltatásokra nem érvényes.


Hasonló cikkek