Kozármislenybe kisvonattal (is) érkezett a Mikulás

A baranyai kisvárosba a dallamok szárnyán repült és kisvonaton is érkezett Mikulás a december 4-ei Családi Napra.

A Fourtissimo Együttes Mikulás-váró koncertjével vette kezdetét a kozármislenyi Családi Nap. Az interaktív előadáson a Jégvarázs című mesefilmből csendültek fel a főleg kislányok körében népszerű dallamok. Elzának és Annának közös énekléssel és „varázslatokkal” segítettek a gyerekek a Mikulás nyomába eredni. Nem is váratott magára sokáig a nagyszakállú, szaloncukorral kedveskedett a kicsiknek.

dudolda-zene-muhely

Az elmúlt években nagy sikert aratott piros kisvonat idén is megérkezett a városba. Egész délután a Mikulás-járat szállította az érdeklődőket a Művelődési Házba, ahol Kozármisleny egyik legnépszerűbb gyerekprogramján, a Dúdoldán vehettek részt a kicsik. Nelli néni az ismert zenés foglalkozásán az ünnepre jellemző dalokat énekelt közösen kis közönségével. A kisvonattal érkezett Mislenyi Mikulás az előadás végén almát és csokoládét osztott szét a résztvevők között. A programokat az Égbőlpottyant Mikulás című családi film vetítése zárta, közben pedig a Városi Könyvtárban papír karácsonyfa-díszek készültek az ügyes kezek által.

Minden hónapban a jeles napokhoz kapcsolódó családi programok jó alkalmat teremtenek a városka lakói számára, hogy kötetlen formában találkozzanak, beszélgessenek, ismerkedjenek. A Vendel- és Márton napok után a Mikulás jegyében szervezett ilyen eseményeket a Kozármislenyi Közművelődési Nonprofit Kft. A következő program a Luca-naphoz kapcsolódó délelőtt lesz majd.


Hasonló cikkek