Kreatív díszek egyszerű CD lemezből

A CD lemezek használatának korszaka lejáróban van – úgy tűnnek el életünkből, mint annak idején a floppy. Ettől függetlenül szinte minden háztartásban akad még egy-két példány, amiket most bemutatjuk, hogy tudod kreatívan felhasználni.

Festmény CD lemezre

Ehhez a feladathoz szükséged lesz egy kis üveg akrilfestékre. Kend be a CD lemezt akril festékkel. Válassz színt az ízlésednek megfelelően, viszont általában a sötétebb színárnyalatoknál mutatkozik a legnagyobb siker.

Várd meg, hogy a festék teljesen megszáradjon a CD lemezen, majd fogj egy ceruzát és annak hegyével óvatosan kapargasd le a festéket valamely minta alapján. Érdemes egy sablont tervezni előtte, hogy pontosan milyen mintát szeretnél rá, de vannak az interneten is fellelhető kreatív példák.

CD darabkák villanykörtére

Ha diszkó hangulatot szeretnél a szobádba, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a trükköt.

Fogj egy CD lemezt és vágj ki apró, hüvelyknyi darabokat belőle tetszőleges formában. Ha megvan, válassz hozzá egy egyszerű, átlátszó villanykörtét és ragaszd rá a CD lemez darabjait ragasztóval hézagosan. A körtét akaszd fel a lakás egy olyan pontjának ablakához, ahol gyakran süt be a nap és nézd a fényjátékot.

Az alkotásodat később akár a karácsonyfára díszként is felakaszthatod.

CD lemez gyertyaalátétnek

Előző cikkünkben megtudhattad, hogyan öntsél gyertyát, most adunk egy tippet, hogyan díszítheted. Fújd le a lemezt szórófestékkel, majd fogd a választott gyertyát és ragaszd az alját a CD lemez közepébe.

A gyertya méretétől függően díszítsd fel a CD lemezt. Ragassz rá tetszőlegesen gyöngyöket, lefestett fél diót, vagy bármit, ami szerinted feldobná a kinézetét.

A kész CD lemezből készített alkotásaidat várjuk Facebook oldalunkon!


Hasonló cikkek