Lengyel hitelközvetítőt vett a Duna House

A Duna House cégcsoport lengyel leányvállalata, a Metrohouse Franchise S.A. kedden megvásárolta a lengyel Gold Finance Sp. z o.o. hitelközvetítőt

– tájékoztatta a Duna House az MTI-t.

A 100 százalékos üzletrész megvásárlásáról a megállapodást  Varsóban írták alá, a tranzakció az aláírással egy időben lezárult. A befektetés teljes értéke 3,9 millió zloty (293,9 millió forint) volt, amelyből 3,5 millió zloty a tranzakció vételára, 0,4 millió zloty pedig a Gold Finance tulajdonosi hiteleiért fizetett ellenérték volt.

A közleményben ismertetik: az akvizícióval a Duna House megerősíti lengyel piaci pozícióját, és csaknem megháromszorozza a cégcsoport által Lengyelországban közvetített hitelek volumenét.

A Duna House Cégcsoport a lengyel márkanév megtartását és a Gold Finance hálózatának további bővítését tervezi.

A lengyel Metrohouse ingatlanközvetítő hálózat jelenleg 70 irodával és majdnem 500 ingatlanértékesítővel működik, tevékenységét mostantól már több mint 500 pénzügyi szakértő kolléga is fog támogatni – közölte az akvizíció kapcsán Guy Dymschiz, a Duna House cégcsoport igazgatósági tagja.

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett Duna House Közép- és Kelet Európa legnagyobb ingatlanközvetítő csoportjaként jelenleg három országban négy hálózattal és több mint 240 irodával van jelen.

A DH-részvények a BÉT prémium kategóriájában forognak, keddi záróáruk 3620 forint volt. Éves maximumuk 4340 forint, az elmúlt 12 hónap legalacsonyabb ára 3360 forint volt.


Hasonló cikkek