Levéltárban jártak a kecskeméti Kodályosok

Petőfi korába kalauzolták el szerdán a Kodályos diákokat a kecskeméti Levéltárban. Korabeli térképek, dokumentumok, fotók segítették az időutazást.

A Petőfi-emlékév kapcsán a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltárában levéltár-pedagógiai előadásokat, rendhagyó történelem órákat tartanak. A programok fókuszban Petőfi Sándor áll, melyet a hozzá kapcsolódó levéltári dokumentumok által jelenítenek meg.

Diák csoportokat korábban több alkalommal fogadtak rendhagyó órára több témában, a járványhelyzet után azonban először tegnap érkeztek fiatalok. A Kodály Iskola szakgimnáziumi 11. osztályosai rendhagyó történelem és irodalom óra keretében ismerkedtek Petőfi korával, a költő életével, illetve a korabeli Kecskeméttel, ahol rövid életéből több évet is eltöltött.

A történelmi visszatekintést a kordokumentumok alapján Hlbocsányi Norbert, a Levéltár főlevéltárosa, tudományos munkatársa tartotta meg. A diákok érdeklődve hallgatták, miközben nézegették a térképeket, és dokumentumokat. -írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek