Lezárták a kamionforgalom elől a dóvali hágót

A havazás miatt lezárták a dóvali (Donovaly – Besztercebányai járás) hegyi hágót a kamionforgalom előtt – tájékoztat a Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC) az útviszonyokról A rendőrség is figyelmeztet a forgalom-korlátozásra.Az erős havazás miatt a D1-es autópályán 100 méterre csökkent a látótávolság a Poprád-Lőcse (Levoča) és Enyicke (Haniska – Kassa-vidéki járás), valamint Székelyfalva (Sekule – Szénásfalui járás/Senica) térségében. A Miava (Myjava/járási székhely) és Karaj (Krajné – Miavai járás) közötti III. osztályú úton jeges hó borítja az utat – írja az SSC.

A személygékocsik számára járható a dóvali hágó, de a tíz méternél hosszabb járművek számára tilos az átkelés. A közúti forgalmat ellenőrző járőrök a Szent Kristóf pihenőhelynél megállítják a kamionokat, vagy átirányítják a stureci (Šturec) hágó felé, amely az összes jármű számára járható – írta a Facebookon a Besztercebányai Kerületi Rendőrparancsnokság.

Forrás: bumm.sk

Fotó: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek