Losonc városa a jövő évre tervezi a Gácsra és Videfalvára vezető kerékpárút megvalósítását

A fogyó magyar lakosságú Losonc Budapesttől légvonalban csak 104 kilométer, autóval 140 km távolságra van. Közlekedési eszközzel milyen közel s a magyar szívnek míly fájdalmasan távol. A város önkormányzata 2021-ben közel 33,2 millió eurós költségvetéssel fog gazdálkodni, amit a képviselők a decemberi testületi ülésen fogadtak el.

A város 2021-ben továbbra is a helyi utak és járdák javítására, illetve karbantartására, a közterek tisztaságára és rendjére, valamint a lakhatás és a város biztonsága terén nyújtott szolgáltatások javítására fókuszál.

Az önkormányzat a smart elemek folyamatos bevezetésével a környezetvédelmi projektekre és megoldásokra is hangsúlyt helyez.

A mintegy 11,5 millió eurót felölelő beruházási kiadások magukban foglalják az idősek otthonának rekonstrukcióját 1,9 millió euróért, kerékpárút megépítését Gács és Videfalva irányába közel 1,4 millió euróért, valamint az Irtványos II. lakótelepen lévő óvoda felújítását 993,8 ezer euróért.

A SPOOL önkormányzati vállalat szállójának rekonstrukcióját az önkormányzat az Állami Lakásfejlesztési Alap 2 millió eurós hiteléből finanszírozza.

Forrás: ma7.sk

Fotó: pixabay


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek