A kerékpárút fele már megépült Kiskunhalason

A belvárosban is zajlik egy külön útpálya építése.

Elkészült a város északi részén a Jókai utcától a Sóstó lakótelepig vezető 1,1 kilométer hosszú kerékpárút. Az aszfaltozást szerdán fejezték be a szakemberek, az út menti tereprendezés és az útburkolati jelek felfestése még hátra van.

Idén összesen valamivel több, mint 3,3 kilométer új kerékpárút épül, illetve újul meg a városban, amely része a komplex közlekedésfejlesztési programnak, amelyre európai uniós és állami pályázaton nyert félmilliárd forintot a halasi önkormányzat. Ebből az összegből 184 millió forint jut a városi kerékpárút-hálózat fejlesztésére.

Első ütemben a Jókai utcától a Kollmann utcáig tartó kerékpárút épült meg, amely a Sóstó lakótelepet és az Esze Tamás lakótelepet köti össze a várossal, 1,138 kilométer hosszan. Az elkészült új kerékpárútra szerdán került rá az aszfalt és már sokan voltak, akik ki is próbálták. Voltak, akik csak gyalogosan sétáltak, de mások kerékpárral tekertek végig rajta. Az útburkolati jelek felfestése, a közlekedési táblák kihelyezése, valamint a kerékpárút menti árkok rendezése még hátra van.

A másik nagy kerékpárútépítés a belvárosban zajlik a Thúry József-, a Mátyás tér-, a Bem utca-, a Hősök ligetén át a Kossuth utcán a vasútállomásig 2,175 kilométer hosszan. A kerékpárutak építése mellett új kerékpártárolókat és 29 új autóparkolót is kialakítanak majd – számolt be a Baon.hu a legújabb fejlesztésekről.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | PannonHírnök

 


Hasonló cikkek