Magyarországra látogatott Zuzana Čaputová

Hivatalos látogatást tett Magyarországon Zuzana Čaputová köztársasági elnök. A szlovák államfő Áder János köztársasági elnök meghívására érkezett Budapestre.

Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnököt katonai tiszteletadással fogadták a Szent György téren, majd a két elnök tárgyalást folytatott a Sándor-palotában. A megbeszéléseket közös sajtótájékoztató követte. Kora délután a szlovák államfő megkoszorúzta a Magyar Hősök Emlékkövét a Hősök terén.

Áder János még az elnök asszony megválasztásakor gratulációjában kifejezte, bizonyos abban, hogy közösen hozzá tudnak majd járulni a magyar-szlovák együttműködés további gazdagításához. Kifejezte reményét, hogy az új szlovák államfővel is folytatni tudja az elődjével kezdett konstruktív párbeszédet, amely a kölcsönös bizalom erősítését, a még lezáratlan kérdések megnyugtató rendezését is elősegítheti. Ezért invitálta az elnök asszonyt Budapestre.

Forrás: bumm.sk, mti

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek