Már csaknem 11 ezer ember igényelt ingyen internet-hozzáférést

H Ágnes

Hozzávetőlegesen 11 ezer lakossági előfizető kérte a harminc napra ingyenes internet-hozzáférést az arra jogosultak közül – közölték a szolgáltatók az MTI-vel. A miniszterelnök  2020. november 14-én írta alá azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében a digitális oktatásban részesülő tanulók és tanítók ingyen internetet használhatnak.

A támogatás online igényelhető november 18–27. között.

A jogosultak a Telekom esetén a cég honlapján, a Flip-ügyfelek pedig a Flip honlapján jelezhetik igényüket a harminc napig ingyenes internetszolgáltatásra. Az igény feladásához mindkét esetben egy számlára, valamint az oktatási azonosítóra van szükség. A harminc napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfelek is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5 százalék áfa tartalmú vezetékes internetszolgáltatás külön tételként jelenik meg.

A Telenor Magyarország valamennyi előfizetőjének ingyenesen elérhetővé teszi az otthoni tanuláshoz szükséges legfőbb weboldalak elérését, ezt az Innovációs és Technológiai Minisztériummal egyeztette. Az ingyenes elérés a vírushelyzet miatt bevezetett intézkedések idejére szól, és automatikusan, 2020. november 27-étől 2021. február 8-ig elérhető valamennyi Telenor-ügyfélnek, az előfizetőknek ezzel kapcsolatban teendőjük nincs.

A DIGI jelezte, hogy náluk eddig mintegy 1500-an jelezték igényüket. A támogatás november 18. és december 4. között kérhető egy adatlap kitöltésével. A Vodafone Magyarországnál csaknem tízezren kérték eddig az ingyenes hozzáférést.

 

 

 

 


Hasonló cikkek