Maszkban fosztotta ki az idős asszonyt Kaposváron

A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt őrizetbe vétele alatt, gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 34 éves – többszörösen büntetett előéletű – kaposvári férfit, aki kifosztott egy idős asszonyt Kaposváron.

A járványügyi helyzet miatt maszkot viselő vádlott azzal csengetett be az idős asszonyhoz Kaposvár belvárosában, hogy az önkormányzattól hozott pénzt, előtte azonban fel kellene váltani a nála lévő nagy címletű bankjegyet. A sértett a kérésnek eleget tett, így felfedte az elkövető előtt, hogy hol tárolja értékeit.

A vádlott ezután egy pohár vizet kért, ezért a sértett kiment a konyhába, így a férfi akadálytalanul el tudta venni az asszony megtakarított 93.000 forint készpénzét, majd kiszaladt a lakásból. A kaposvári nyomozók azonban a közterületi biztonsági kamerák segítségével azonosítani tudták a vádlottat, akit rövid időn belül elfogtak.

A Kaposvári Járásbírság a többszörös és különös visszaeső férfit – aki 2020 februárjában szabadult korábbi börtönbüntetéséből – az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és ezért vele szemben 3 év 4 hónap fegyházbüntetést és 3 év közügyektől eltiltást szabott ki, valamint ügyészi indítványra elrendelte a letartóztatását is. Az ítélet nem jogerős.

ugyeszseg.hu

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek