Medgyessy: A DK hibázott, amikor arra biztatta az embereket, hogy ne fogadják el a keleti vakcinákat

Amikor kiderült, hogy tévedtek, valakinek a DK-ból ki kellett volna állnia, és azt kellett volna mondja, hogy „bocsánat, tévedtünk” – szögezte le a volt miniszterelnök. 

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője, Medgyessy Péter egykori miniszterelnökkel készített videóbeszélgetést Yotube-csatornáján. A volt miniszterelnök a beszélgetés során a többi között a baloldal oltásellenességét illető vádakra is reagált.
Ennek során Ujhelyi kérdésére válaszolva elmondta: szerinte a közelgő 2022-es választás miatt a kormány kampányának része lehet majd a baloldal oltásellenességének népszerűsítése, ami így benn fog maradni „a közvélemény formálásában, ami nagyon-nagyon rossz”, ugyanakkor hozzátette: bár azért azt a becsület kedvéért hozzá kell tennem, hogy a DK elkövetett egy hibát. „Azt a hibát, hogy elkezdte mondogatni azt, hogy a kínai oltást addig ne fogadjuk el, meg az oroszt sem, ameddig nincs róla Európai Uniós bizonyítvány” – szögezte le.

Mint fogalmazott: „ez még önmagában egy darabig talán lehetett jószándék is, és én ezt nem akarom elvitatni. Amikor rosszra fordult, az az, amikor kiderült, hogy beindult az oltakozás, és ebbe az irányba is elment, és bizony, nagyon sok sikert hozott Magyarországnak. Ekkor valakinek a DK-ból ki kellett volna álljon, és azt kellett volna mondja, […], hogy bocsánat, tévedtünk.”

Forrás: mandiner.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek