Még hosszú ideig zárva marad a galántai termálfürdő

A megállapodásoktól eltérően most már biztos nem tudja üzembe helyezni Galánta városa a 4 éve zárva tartó Galandia termálfürdőt az év végéig. Értesüléseink szerint a Galandia 2021 nyarán nyílik csak meg újra.

A 2015 óta zárva tartó, leromlott, egyes szakvélemények szerint veszélyes állapotban lévő Galandia termálfürdő az előzetes tervektől eltérően nem nyílik meg újra a 2019-es év végén. A nyár folyamán már tudvalevő volt, hogy a közbeszerzési eljárások csúszása miatt problémás lesz a rekonstrukciós és a fejlesztő munkálatok elkezdése.

A város korábban már ultimátumot kapott a gazdasági minisztériumtól, amennyiben nem újítják fel megfelelően a 2019-es év végéig a termálfürdőt, vissza kell téríteni az építésre kapott uniós támogatást, amely közel 4,3 millió euróra rúg. Szelle Zoltán, a Galandia Kft. ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta, a város kérvényezi a 2 éves haladékot, a minisztérium előzetes ígérete szerint ezt meg is kapják majd.

A Galandiát 2021 nyarán szeretnék megnyitni. Az első körben lezajló közbeszerzéseket 3 tételben írták ki: a hőforrások revitalizációjára, a tető és a tobogán-csúszdák cseréjére, valamint egyéb építési munkálatok kapcsán. Az első tétel a kidolgozott projekt alapján nagyjából a vártnak megfelelő pénzösszeget emésztette volna fel, de a másik két tételről szóló részt módosítani kellett, mivel sokkal többe került volna, mint amit a város ki tud gazdálkodni.

A Galandia javításának költségeit Galánta városa fizeti majd, erre a célra majd’ 3 millió eurós összeget különítettek el. A Galandia termálfürdőt 2007-ben nyitották meg, az első években 900 ezer euró körüli forgalma volt. A komplexum felépítése 8 millió euróba került. A Galandiát 2015 decemberében zárták be, miután kiderült, hogy beszakadhat a fedett medence tetőszerkezete és a tobogánok is veszélyessé váltak.

Forrás: ma7.sk

Fotó: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek