Megtámadtak Komáromban egy fiatal férfit, de az önvédelem miatt neki is bíróság elé kell állnia

A fiatal férfit még egyetemista korában – 2013-ban – két férfi támadta meg Komáromban. Az ügy azóta húzódik és még mindig nem került pont a végére.

A fiú hat évvel ezelőtt ült be egy komáromi bárba, ahol két “izmos” férfival összetűzésbe került. A szóváltás fizikai támadássá fajult, amit egy kültéri biztonsági kamera is rögzített. Annak ellenére, hogy a verekedésről videó készült, a fiú ellen is eljárást indítottak. “Megtámadták. Ütötték, rúgták. A fiam ekkor elővett egy önvédelmi sprayt és mindkét támadót lefújta. Így sikerült elhárítania a támadást. A fiamat a mai napig huliganizmussal és testi sértéssel gyanúsítják.” – nyilatkozta a Markíza TV hírportáljának a fiú édesapja. “Ők ketten voltak és sokkal erősebbek voltak. Nem lett volna jó vége, ha a fiam nem védekezik.” – folytatta.

A támadók azt állították, hogy hozzá sem értek a fiúhoz. Elmondásuk szerint ő provokálta ki a verekedést. Amikor azonban megtudták, hogy az incidensről videó is készült, megváltoztatták a vallomásukat. Ők már megkapták büntetésüket.

A fiú kapszaicin (a csilipaprika kivonata) tartalmú sprayt fújt a két férfira. Az ilyen jellegű paprikaspray akár 45 percre is ártalmatlaníthat egy embert. Az eszköz beszerzéséhez elég egy személyi igazolvány.

Forrás: bumm.sk, tvnoviny.sk

Nyitókép: tvnoviny.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek