Megújul egy halasi utca, kerékpárút is épül

Jelenleg a csapadékelvezető betonelemeket teszik be a helyükre a munkások a kiskunhalasi Thúry József utcában, ahol az úttest is teljesen megújul.

Látszólag lassan haladnak az útépítési munkálatok a kiskunhalasi Thúry József utcában, legalábbis erre panaszkodtak az üzlettulajdonosok a BAON-nak. Ők arról számoltak be, hogy nemcsak a korona­vírus-járvány miatt elrendelt korlátozott nyitva tartás miatt esett vissza a forgalmuk, hanem a vásárlók csak a távolabbi utcákban tudnak leparkolni, ezért inkább más üzleteket részesítenek előnyben, azokat keresik fel.

Mint ismert, az önkormányzat kerékpárutat épít a Thúry József utcában és az úttestet is teljesen felújítja. A sárga keramitköveket és a régi parkolóban a térköveket felszedték, jelenleg az új úttest alatti csapadék-elvezető csatornarendszer elemeit építik be a helyükre a munkások.

A munkálatokat lassíthatta, hogy a sárga köveket egyenként kellett felszedni és megtisztítani, amiket a Thúry József utca folytatásában, a Mátyás tér után, a Bem utcán kialakított új kerékpárút szegélyköveként építettek be, újrahasznosítva azokat. Ezen a szakaszon a kerékpárút aszfaltozása is elkészült, a kerékpárút építése a Hősök ligetében a Kossuth utca irányába, a vasútállomás felé folytatódik tovább, összesen több mint egy kilométer hosszon.

A Thúry József utcán, a Szilády Áron Református Gimnázium udvara mellett épül meg az új kerékpárút, illetve 29 új parkolót is kialakítanak ezen a szakaszon. A beruházás része annak a komplex közlekedésfejlesztési programnak, amelyre félmilliárd forint európai uniós és kormányzati forrást nyert a város, és amely keretében épül az új központi busz­pályaudvar a régi helyén, a piaccal szemben, valamint összesen közel 2,2 kilométer új kerékpárút-hálózatot is kialakítanak. Ennek egy része, a Jókai utcától a Sóstói lakó­telepig már el is készült – olvasható a BAON-on.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | PannonHírnök


Hasonló cikkek