Megújult utak Nyékládházán

Megújult utakat adott át szeptember 1-jén Tállai András országgyűlési képviselő és Urbán Sándorné polgármester Nyékládházán. A beruházás az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztésének támogatására kiírt pályázat keretében valósult meg.

A múlt év őszén a Belügyminisztériumtól értesült a jó hírről Nyékládháza Város Önkormányzata, hogy lehetőséget kapott mintegy 180 millió forint értékben „… a település belterületén lévő út, híd vagy járda építésére, felújítására, karbantartására…”.

A pályázat benyújtásakor a képviselő-testület döntött arról, hogy mely belterületi utcák felújítása szerepeljen a támogatási kérelemben és milyen műszaki tartalommal. A cél a legnagyobb problémák felszámolása volt. A kivitelezési munkák az idén májusban el is kezdődtek: az érintett 13 utcában egy kivétellel alapjaitól újult meg az útszakasz, felszámolva ezzel a város legproblémásabb közúti gondjait. A kivitelezési munkákat a Szilvási Kft. végezte a megbízó és a lakosság teljes megelégedésére.

Az érintett utcákon kívül egyéb, a teljes közigazgatási területet érintő utcákban a Városgondnokság végezi el az utak éves állagjavítását, erre a feladatra 3 millió forintot különített el a város képviselő-testülete.

Spitzmüller Zita

 

Vélemény, hozzászólás?