Merkely Béla: Nem lesz negyedik hullám Magyarországon

Merkely Béla a TV2 Propaganda című műsorában elmondta, hogy nem lesz negyedik hullám, sem most, sem pedig szeptemberben.

Nem lesz negyedik hullám, se most, sem pedig szeptemberben. Nem tud egy olyan mutáció kialakulni, ami Magyarországon ismételt járványt okozzon, mert nagyon magas az átfertőzöttség, és nagyon magas az átoltottság is, és nemcsak egy fajta vakcinával oltottak, hanem sok fajta vakcinával. Én örülök annak, hogy nemcsak egy vakcinára épül a magyar védekezés, mint sok országban” – mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a TV2 Propaganda című műsorában.

Ha valaki vállalja, hogy valamilyen vakcinát beadat magának, akkor nagyon kicsi esély van, hogy egy olyan osztályra kerüljön, ahol a betegek a fertőzést 30-40 százalék eséllyel élik túl.

Merkely Béla elmondta, hogy „nem lesz Covid 2022-ben. Magyarországon már a nyáron sem lesz. Covid-esetek lesznek. Elsősorban azok, akik nem veszik föl a vakcinát, akár egy külföldi úton vagy bárhol megkaphatják” – fogalmazott, hozzátéve hogy azok, akik , már be lettek oltva, olyan mértékben védettek, „hogy ott komoly történet nem lehet”.

 

Forrás: hirado.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek