Nem a tömeges betelepítésre fordítják az állami erőforrásokat, a családokat támogatják

Zsugorodik Magyarországon a feketegazdaság, az így keletkező pluszforrásokból pedig a kormány nem a tömeges betelepítést, hanem a családokat támogatja – mondta el Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzet című napilapban pénteken megjelent interjúban.

A cikkben olvasható, hogy a friss adatok szerint az év első három hónapjában csökkenő közterhek mellett is 500 milliárd forinttal több folyt be a nagy adókból, mint 2018 első negyedévében.

“A számok pontosan megmutatják, hogy beváltak a kormányzati lépések” – fogalmazott az államtitkár a lapnak.

Tállai András kiemelte, hogy az elmúlt években folyamatosan csökkentek a közterhek, tehát nem a magasabb állami elvonás áll az adóbevételek növekedése mögött. Mint mondta, a terhek enyhítése új lehetőségeket nyitott a cégek előtt, amelyek magasabb fizetést adhatnak a dolgozóknak, ők pedig többet költhetnek.

Fontosnak nevezte, hogy eredményesen működnek azok az elektronikus adóhivatali rendszerek, amelyeket épp a feketegazdaság visszaszorítása érdekében alakítottak ki. Ezek a rendszerek szinte semmilyen teret nem hagynak a csalóknak és az adatokból arra lehet következtetni, hogy a feketegazdaság folyamatosan zsugorodik az országban.

Tállai András az interjúban kijelentette, hogy a feketegazdaság szereplőitől beszedett százmilliárdokból fedezték például az adócsökkentés költségeit és ez ad kellő anyagi alapot az új családtámogatási intézkedésekhez is.

“Nem az illegális migráció támogatására, nem idegen kultúrájú emberek tömeges betelepítésére fordítjuk az állami erőforrásokat, hanem arra, hogy az idehaza legális keretek között munkát vállaló emberek és családjaik minél szélesebb lehetőségekkel élhessenek” – mondta az interjúban Tállai András.

Forrás: kormany.hu


Hasonló cikkek