Népszerű a Magyar Államkincstár ingyenes értékpapírszámlája

Tavaly rekordmértékben, 140 ezerrel nőtt a Magyar Államkincstárban értékpapír-számlát vezető ügyfelek száma, idén júliusban már több mint 800 ezren veszik igénybe a díjmentes állampapír-forgalmazási szolgáltatását – közölte a Magyar Államkincstár kedden az MTI-vel.

 

A biztonságos és magas hozamú befektetést keresők körében jelentősen felértékelődött a Magyar Államkincstár, a legszélesebb állampapír-termékkört értékesítő – írták.

A közlemény szerint idén 38 százalékkal nőtt a lakosság állampapírban tartott megtakarítása a Magyar Államkincstárban, júliusra az állomány értéke elérte az 5700 milliárd forintot. Az ügyfelek közül 480 ezren normál értékpapír-számlával rendelkeznek, további 320 ezer a Start-számlával rendelkező gyermek.

 

Ügyfélkapun keresztül online is

 

Állampapír-vásárlással és megtakarításokkal kapcsolatos ügyeket országszerte 76 kincstári ügyfélszolgálaton és csaknem 700 postahelyen lehet intézni – tették hozzá. Kizárólag a Magyar Államkincstárnál lehet ügyfélkapun keresztül online értékpapírszámlát vagy kiemelt kamatozású babakötvényes Start-számlát nyitni.

Az ügyfelek a Magyar Államkincstárnál vezetett értékpapírszámlájukhoz bármikor díjmentesen igényelhetik az online állampapír-forgalmazást biztosító WebKincstár, MobilKincstár, vagy TeleKincstár szolgáltatást. Ezek népszerűségét mutatja, hogy az ügyfelek a tranzakciók 70 százalékát itt bonyolítják – olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Illusztráció

Kövessen minket a Facebookon is!

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek