OKISZ: Felmérik a tagság körében az ágazati problémákat

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) arra készül, hogy felmérje tagjai körében a koronavírus miatt jelentkező ágazati problémákat

– mondta Vadász György, a kisvállalkozói érdekképviselet ügyvezető elnöke az MTI-nek.

A Magyar Iparszövetség országos munkaadói társadalmi szervezetnek 22 területi, illetve szakmai tagszövetség, 2 társult szakmai érdekképviselet a tagja, amelyek mintegy 45-50 ezer munkavállalót foglalkoztató 1800 kis- és középvállalkozást fednek le főleg az ipar és a szolgáltatás területén.

A szövetség elnöke úgy látja, hogy az építőiparnak, a turizmusnak, és a testet érintő szolgáltatást – például fodrász, kozmetika – nyújtó vállalkozásoknak segítséget kell adni a járvány miatt várható visszaesés enyhítésére.

Vadász György elmondta, a tagságtól már kérték, hogy mérjék fel saját területükön, hol érzik már most a veszély jeleit, a visszajelzések alapján összeállított előzetes felmérést a március 25-ei elnökségi ülésen értékeli, a javaslatokat az áprilisi elnökségi ülésen véglegesítenék.

Hozzátette, remélhetően a foglalkoztatásban nagy szerepet játszó kkv-szektor a járvány miatt várható átmeneti nehezebb időszakot pozitívan túl tudja majd vészelni.

Az iparszövetség elnöke elmondta, legutóbbi elnökségi ülésükön értékelték a tisztújító küldöttgyűléshez kapcsolódóan az érdekképviselet ötéves tevékenységét, a magyar gazdaság helyzetét. Úgy ítélték meg, az országba érkezett befektetések is alátámasztják, hogy a magyar gazdaság megfelelő terep a hosszú távú építkezéshez.

A Magyar Iparszövetség az idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, és remélik, ebből az alkalomból pozitív képet tudnak adni a magyar gazdaság, a szövetség helyzetéről, kilátásairól – mondta Vadász György.


Hasonló cikkek