Oltás: már kiküldték az első oltási regisztrációs SMS-ket

Információink szerint már kiküldték az első olyan SMS-ket, amelyeket az időpontfoglalásos oltás miatt küldtek ki azokhoz, akik korábban regisztráltak koronavírusos oltásra.

Olvasónk egy olyat kapott, amiben megírták, hogy 24 óránál alig több áll rendelkezésére, hogy eldöntse, mikor szeretné megkapni az oltását. Ami a mellékelt kép szerint Sinopharm vakcina lesz.

Mint elmondta nekünk, ez számára megkönnyebbülés, mert jobban bízik a természetesebb összetételű vakcinákban, mint „a hegesztett tüskésekben”.

Előzőleg a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) azt közölte az MTI-vel, hogy regisztráció alapján folytatják az oltást a háziorvosoknál és az oltópontokon egyaránt, ezért az egyetemi oltópontokon a kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy internetes foglalási rendszert. Ennek során 70 000, már oltásra regisztrált ember sms-ben kap értesítést, hogy az abban szereplő kód alapján időpontot foglaljon magának jövő hétfőre, keddre vagy szerdára – tudatták.

Hozzátették: amennyiben a rendszer sikerrel vizsgázik, megfontolják az általános kiterjesztését a regisztráltakra. „Minden más, a témában megjelent hír álhír„ – írták. A részletekről később adnak tájékoztatást.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek